Voor baby’s en kinderen

luisteren naar je lichaam
maakt het leven lichter

Als je kindje maar blijft huilen

baby, peuter,
kleuter

Elk kindje hoort geboren te worden in een wereld waarin het in liefde en vertrouwen ontvangen wordt. Waarin het zich volledig welkom voelt in het kleine lijfje en in dit leven.

In de praktijk blijkt dit niet zo te zijn. Als ouder hebben we onze eigen pijn in dit leven, het kindje dat uit jou geboren wordt zal dit ook ervaren. Je kindje is één met jou, voelt elke emotie die jij ook voelt. Dus als een heftig verdriet jou uit balans haalt, zal je kindje dit ook voelen. Dat is niet te voorkomen en is niet over als het eenmaal geboren is. De band tussen moeder en kind is daar te sterk voor.

En stel je voor dat je als tweeling geboren zou worden en je beste maatje laat jou ‘in de steek’ zodat je alleen geboren wordt. Niet alleen kunnen zijn, het gevoel verraden of in de steek gelaten te zijn of verlatingsangst kunnen hierdoor ontstaan. Veel van deze gevoelens zijn al heel vroeg zichtbaar en kunnen een leven lang jouw gedrag bepalen. Hier zijn hele boeken over geschreven, “Het drama in de moederschoot” is er een van.

En tegelijkertijd kun je zóveel verbinding ervaren met de onstoffelijke wereld…..

Is de bevalling ook nog traumatisch, gaat het niet helemaal zoals je gewenst had, of voel je je niet een goede ouder voor je kind, dan kan dat de relatie met je kindje verstoren. Ook een moeizame bevalling, een vacuümverlossing, inleiding, stortbevalling, keizersnede, hebben impact op het geheel van vader-moeder-kind.

Wat fijn dat er dan een plek is waar dit welkom in het lijfje geboden wordt. De techniek is zacht en uitnodigend en je kindje laat zelf zien wat er nodig is.

Je gunt ze alle kansen, wilt het liefst alles van ze overnemen zodat ze weer goed in hun vel zitten. Maar ook jouw tiener heeft een eigen leven en daarin eigen keuzes te maken. Heeft hij (of zij) lichamelijke klachten als buikpijn, hoofdpijn, is hij afwezig of is er sprake van depressiviteit? Misschien kost het moeite zich staande te houden tussen andere tieners of wil hij eigenlijk iets anders dan hij op dit moment doet?

We willen allemaal ergens bij horen en je kunt je zo ongelukkig voelen als iedereen het leuk lijkt te hebben en jij er niet bij bent. Maar is dit wel zo, is die ander wel zo gelukkig in de groep? 

Doordat deze wereld zo inzet op presteren, kan het zijn dat je je daar als gevoelige tiener helemaal niet in thuis voelt. Misschien ging je vroeger ook al met buikpijn naar school of had je het gevoel op de verkeerde planeet beland te zijn. Of deed je maar braaf wat van je verlangt werd en heb je daar nu geen zin meer in. Diep van binnen schuilt je ware zelf en deze mag er zijn. Nu nog het lef om anders te mógen zijn en volledig jezelf te mogen zijn.  

We kunnen samen kijken naar wat gezien of gehoord wil worden. Iedereen is uniek en is op aarde met een unieke missie. Ontdek waarin jij schittert en op je best bent. 

je wilt je kind zo graag gelukkig zien

tiener

Geef jezelf toestemming om volledig aanwezig te zijn in je lichaam

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Typ hier je vraag, zodra ik weer beschikbaar ben, reageer ik op je app.