luisteren naar je lichaam
maakt het leven lichter

begeleiding rondom

sterven

Als je vasthoudt aan het leven, hoe kun je dan loslaten?

Zolang we loslaten zien als een werkwoord zal het moeilijk gaan, leveren we strijd. Maar wat als we loslaten zien als: ik geef het over aan de kosmos, aan het universum,  aan de goddelijke schepping, de engelen en laat hen mij maar leiden.

Als jij degene bent die het leven los mag/moet laten of als je je naaste verwikkeld ziet in een strijd tussen vasthouden en loslaten en je vindt het zelf heel spannend wat er gebeurt, dan is het fijn als er iemand is die jou en je familie het vertrouwen geeft dat sterven niet iets is om bang voor te zijn. Het is onderdeel van het leven en het gaat natuurlijker als er geen angst is.

Ook als er geen woordelijke communicatie meer mogelijk is met iemand is het nog altijd mogelijk om contact te maken met de ander. Dit gaat zonder woorden en met een ultieme zachtheid. Ik omschrijf dit als mijn ziel die contact maakt met de ziel van de ander. Het geeft de ander het vertrouwen dat het goed is en neemt angst weg waardoor sterven natuurlijker gaat. 

Als je afscheid moet nemen van dit leven is het fijn als jullie de laatste periode nog samen kunnen genieten. Wordt je nog geplaagd door boosheid, wrok of spijt, dan haal je jezelf onderuit. Het zijn vaak geen ingewikkelde dingen die nodig zijn om je hier verder mee te helpen. Eenvoud, luisteren met mijn hart en compassie doen vaak wonderen. 

De zwaarte van de emotie kan worden omgezet naar lichtheid. Oude patronen zijn niet meer nodig maar omdat ze zo vanzelfsprekend zijn is het moeilijk om dit in je eentje te doorzien. Ik help je te herkennen waar je vast zit en wat jou overlevingsstructuren zijn.  Dit te beseffen in combinatie met de Bachbloesem helpt het leven weer lichter te ervaren.

Als we angst, boosheid of verdriet voelen verzwaren onszelf.  Ik help je de zwaarte om te zetten in lichter leven, lichter voelen en vanuit lichtheid omgaan met je gevoelens. Als het gewenst is kom ik op locatie, als je liever bij mij komt doen we dat!

Lichter leven

lichter sterven

​De ziel kent geen angst, alleen vertrouwen

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Typ hier je vraag, zodra ik weer beschikbaar ben, reageer ik op je app.