Rondom sterven, begeleiding en bewustwording 

begeleiding rondom

Sterven

Als je vasthoudt aan het leven, hoe kun je dan loslaten?

Zolang we loslaten zien als een werkwoord kan loslaten moeilijk zijn, leveren we strijd. Maar wat als we loslaten zien als: ik geef het over aan de kosmos, aan het universum, aan de goddelijke schepping, ik laat mij leiden.

Als jij degene bent die het leven los gaat laten of als je je naaste verwikkeld ziet in een strijd tussen vasthouden en loslaten dan kun je het heel spannend vinden wat er gebeurt. Dan is het fijn als er iemand is die jou en je familie het vertrouwen geeft dat sterven niet iets is om bang voor te zijn.

En mijn rust en vertrouwen geef ik door!

Eigenlijk hoeven we alleen maar in vertrouwen aanwezig te zijn.

Ook als er geen woordelijke communicatie meer mogelijk is met iemand is het nog altijd mogelijk om contact te maken met de ander. Dit gaat zonder woorden en met een ultieme zachtheid. Ik omschrijf dit als mijn bewustzijn dat contact maakt met bewustzijn van de ander. Het geeft de ander het vertrouwen dat het goed is en neemt angst weg waardoor sterven natuurlijker gaat. 

​De ziel kent geen angst, alleen vertrouwen

Als je afscheid moet nemen van dit leven is het fijn als jullie de laatste periode nog samen kunnen genieten. Wordt je nog geplaagd door boosheid, wrok of spijt, dan haal je jezelf onderuit. Het zijn vaak geen ingewikkelde dingen die nodig zijn om je hier verder mee te helpen. Eenvoud, luisteren met het hart en compassie doen vaak wonderen. 

De zwaarte van de emotie kan worden omgezet naar lichtheid. Oude patronen zijn niet meer nodig maar omdat ze zo vanzelfsprekend zijn is het moeilijk om dit in je eentje te doorzien. Herkennen waar je vast zit en wat jouw overlevingsstructuren zijn geweest kunnen al zoveel ruimte geven.  

Angst, boosheid of verdriet, alles mag er zijn. Aanwezigheid zonder oordeel is wat ik bied en een open hart. 

Hoe minder je dwars zit in die kostbare laatste periode, hoe waardevoller de tijd die je kunt doorbrengen met de mensen waar je enkel in liefde mee hoeft te zijn. 

Neem contact op met mij, dan kijken we samen wat er nodig is. 

Lichter leven

Lichter sterven

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Typ hier je vraag, zodra ik weer beschikbaar ben, reageer ik op je app.