Voor je baby, je kindje
Als je kindje maar blijft huilen
Baby, peuter,
kleuter
Elk kindje zou geboren mogen worden in een wereld waarin het in liefde en vertrouwen ontvangen wordt. Waarin het zich volledig welkom voelt in het kleine lijfje en in dit leven.
Daarvoor heeft het ouders nodig die werkelijk aanwezig kunnen zijn in zichzelf en in hun leven. Hoe vaak zijn we niet alweer bezig met morgen, met het eten van vanavond of de boodschappen? Toch vraagt je kind dit van je. Zit je meer in je hoofd dan in je hart dan zal het daarop reageren.
Je kindje is één geweest met jou, kan niet onderscheiden dat een emotie die jij voelt niet van hem of haar is. Dus als een heftig verdriet jou uit balans haalt, zal het dit ook voelen.
Huilen is de enige manier waarop een baby kan aangeven dat er iets is. Als ouder voel je de natuurlijke neiging om te troosten, te voeden, bescherming en veiligheid te bieden. Dit is ook wat het van je nodig heeft.
Gaat het huilen over in ontroostbaar huilen, is je kindje overstrekt en lijkt het eerder erger te worden dan beter, dan weet je vaak zelf niet meer waar je het zoeken moet. Onzekerheid, radeloosheid, twijfel aan jezelf en of er iets met je kindje aan de hand is steken de kop op. Ook je omgeving kan je het gevoel geven dat het aan jou ligt.
Het kan zijn dat er iets is gebeurt tijdens de zwangerschap dat jou emotioneel enorm geraakt heeft.
Is de bevalling traumatisch geweest, ging het niet helemaal zoals je gewenst had, of voel je je niet een goede ouder voor je kind, dan kan dat de relatie met je kindje verstoren. Ook een moeizame bevalling, een vacuümverlossing, inleiding, stortbevalling, keizersnede, hebben impact op het geheel van vader-moeder-kind.
Wat ik bied is een zachte en uitnodigende techniek waarbij dit welkom in het lijfje geboden wordt. Waarbij het zenuwstelsel tot rust kan komen, reflux kan verminderen, slaap verbeteren kan, drinken beter kan gaan en voorkeurshoudingen kunnen verdwijnen.
Ik probeer je inzicht te geven in wat gebeurt is en wat van invloed kan zijn geweest.
Je kindje laat zelf zien wat er nodig is.
Een warm welkom voor je kindje begint al voor de zwangerschap
Peuters en kleuters:
vanaf het moment dat je naar school gaat verlaat je je veilige, bekende wereldje. Als je kindje met buikpijn thuis komt, ineens niet meer zindelijk is, zich terug begint te trekken of problemen krijgt met darmpjes, dan kunnen dit signalen zijn dat het zich onveilig voelt op school.
School heeft regels die anders zijn dan thuis, klasgenootjes kunnen onverwacht uit de hoek komen of geluiden kunnen teveel zijn.
Ik help je kindje te voelen wat er is en een veilige bedding in zichzelf te vinden zodat het beter met onbekende situaties om kan gaan.
Wacht hier niet te lang mee, hoe vroeger je hiermee geholpen wordt, des te makkelijker het ook later met veranderingen om kan gaan.
Tieners:
Je gunt ze alle kansen, wilt het liefst alles van ze overnemen zodat ze weer goed in hun vel zitten. Maar ook jouw tiener heeft een eigen leven en daarin eigen keuzes te maken. Heeft hij (of zij) lichamelijke klachten als buikpijn, hoofdpijn, is hij afwezig of is er sprake van depressiviteit? Misschien kost het moeite zich staande te houden tussen andere tieners of wil hij eigenlijk iets anders dan hij op dit moment doet?
We willen allemaal ergens bij horen en je kunt je diep ongelukkig voelen als je het gevoel hebt dat jij de enige bent die anders is.
Doordat deze wereld zo inzet op presteren, kan het zijn dat je je daar als gevoelige tiener helemaal niet in thuis voelt. Misschien ging je vroeger ook al met buikpijn naar school of had je het gevoel op de verkeerde planeet beland te zijn. Of deed je maar braaf wat van je verlangt werd en heb je daar nu geen zin meer in. Diep van binnen schuilt je ware zelf en deze mag er zijn. Nu nog het lef om anders te mógen zijn en volledig jezelf te mogen zijn.
We kunnen samen kijken naar wat gezien of gehoord wil worden. Iedereen is uniek en is op aarde met een unieke missie. Ontdek waarin jij schittert en op je best bent. Dan komen de mensen die echt bij je horen ook vanzelf.
je wilt je kind zo graag gelukkig zien